Tvätt av solceller

Behöver ni hjälp med tvätt av era solceller?

Större regnmängder renar så klart solceller till viss del, men efter en tid med pollen, damm, spillning och smuts kan en rengöring påverka solcellernas effekt till det bättre. En del använder vattenslangen för att skölja av dem, men det är inte rekommenderat. Det beror på att vanligt vatten innehåller kalk och salter som kan orsaka en ny hinna på solcellerna som skärmar av solstrålningen.

Vid tvätt av solceller är många tillverkares rekommendationer att använda ultrarent vatten. Det är filtrerat kranvatten som bara innehåller vattenmolekyler och är avjoniserat. Det innebär att det kommer få smutsen att lösas upp naturligt, och när ytan torkar lämnas inga fläckar eller avlagringar kvar. Med mjuka borstar och rätt vattentemperatur blir solcellerna rengjorda på ett skonsamt sätt och kommer ge ett skinande resultat. Med hjälp av långa kolfiberstänger kan vi många gånger utföra arbetet från marken. I annat fall har vi säkerhetsselar på taket och är försäkrade för att kunna utföra arbeten på ett säkert sätt.

Vi rekommenderar att solcellerna blir rengjorda två gånger per år för bästa resultat. En gång efter vintervädret under tidig vår, och en gång efter pollensäsongen i början av augusti. Kontakta oss vid intresse så ger vi gärna er en kostnadsfri offert!

Ni vet väl också om att vi kan hjälpa er med taktvätt samtidigt? Klicka här för mer information!